Connexions entre dispositius sense fil

Connexions entre dispositius sense fil
Per a connectar dispositius sense connexió física s'utilitzen les ones magnètiques. Les ones magnètiques viatgen per l'espai però amb la distància es dissipen. La frequència amb la que viatgen les ones es de 2.4 Ghz, frequencia de les microones. Que la infomació viatgi per les ones crea problemes avegades. Per a emprar aquest tipues de connexió es pot fer de tres maneres: 
- Bluetooth
- WI-FI
- Internet mòbil (GSM i UMTS)


  • Bluetooth: La més simple. Amb el Bluetooth poden connectar-se dispositius com ordinadors, telèfons mòbils, mans lliures, impressores, càmeres digitals, navegadors GPS, ratolins, etc. La distància entre l'emisor i el receptor és .molt reduida (10 normalment, màxim de 100). El nom prové d'un rey viking que es deia Harald Bluetooth. Velocitat de 24Mbps.

  • WI-FI: Acrònim de Wireless Fidelity, que traduit vol dir Fidelitat sense fils. És la creació d'una xarxa WLAN. És més comode perquè permet transportarlo entre xarxes. Velocitat de 11Mbps. La distàcia del WI-FI és una mica més amplia que la del Bluetooth, normalament té un abast de 10 o més metres, però amb unes condicions màximes pot tenir un radi de transmisió de 300 metres. Per connectar-te es necessita un punt d'accés. La connexió està protegida per una contrasenya normalment. 

  • Internet mòbil: El GSM és la tecnologia 3G i 4G. Per connectar-te has de estar en la posició geogràfica viable i tenir una cobertura concreta i tenir un smartphone o un USB per connectar-t'hi. La velocitat és de 2 Mbps i 1Gbps. Es fa servir per communicar-te i per a utilitzar les APPs. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Repte de cerca